150 jaar Kerk

DSC_0039

2018: 150 jaar Onze  Lieve Vrouw Geboorte kerk

‘’Koop een heipaal of geef een bijdrage en red daarmee de kerk Onze  Lieve Vrouw Geboorte!’’

 De kerk is beeldbepalend voor Berkel en Rodenrijs en is verkozen tot de mooiste kerk van Zuid-Holland. Dat de kerk Onze lieve Vrouw Geboorte tot mooiste kerk van Zuid-Holland werd gekozen is mede te danken aan de prachtige lichtval in de kerk, én de  schitterende gebrandschilderde glas-in-lood ramen die momenten uit het leven van Maria verbeelden. De kerk is sinds enkele jaren ook gemeentelijk monument.  Bij het verdwijnen van de kerk zal eveneens het prachtige Vollebregt orgel voor de gemeente verloren gaan.

Een nieuwe fundering

Nu blijkt dat de funderingspalen van de kerk zijn aangetast door een bacterie staat het bestuur van de kerk voor de keus de kerk te sluiten of te herstellen. Indien de kerk gesloten dient te worden dan zal dit uiteindelijk resulteren in de sloop van dit beeldbepalende gebouw aan de Noordeindseweg.
                                                                                                         DSC_0017_5819DSC_0017a 181x181_5842DSC_0040a 181x181_5853DSC_0051

Sluiten geen optie

Sluiten is geen optie omdat daarmee dit mooie neogotische gebouw uit het aanzicht van Berkel en Rodenrijs gaat verdwijnen. In de komende maanden zullen er daarom activiteiten georganiseerd worden om geld in te zamelen voor het behoud van de kerk. Inmiddels hebben enkele parochianen al een schenking gedaan en/of geld gestort op de rekening van de stichting. Er is echter een fors bedrag nodig om de kerk te behouden.

Elk bedrag, groot of klein, is meer dan welkom.

 

 Word nu vriend