Speciale website Kerkveiling Vijf voor 12!

Een jaarlijks evenement waarvan de opbrengst helemaal ten goede komt aan de restauratie van de Onze Lieve Vrouw Geboortekerk en pastorie in Berkel en Rodenrijs.

De blikvangende en karakteristieke kerk dateert van 1868. Het kerkgebouw en de pastorie zijn gemeentelijk monument en vertellen de geschiedenis van de katholieke gemeenschap van Berkel en Rodenrijs door de eeuwen heen. De kerk heeft uitzonderlijk mooie gebrandschilderde ramen en een beroemd orgel van meester orgelbouwer Johannes Vollebregt (1793-1872). De akoestiek in de kerk is zo goed dat musiceren er een feest is voor zangers, koren en  orkesten.

In Berkel en Rodenrijs met zijn vele nieuwbouw bepaalt de OLV Geboortekerk langs het Lint aan de Noordeindseweg samen met de Dorpskerk in het centrum meer dan ooit het historisch karakter en de eigenheid van de hele Berkelse gemeenschap.

Onze hoofdkerk is het dan ook in alle opzichten waard om gerestaureerd te worden en zo weer voor tientallen jaren te kunnen dienen voor cultuur, geloof en gemeenschapsvorming. Het herstel van de fundering, de gevels en de toren verdient dan ook onze volle inzet.

Daarvoor is de veiling een uitgelezen middel!

Neem een kijkje op de veiling site